Kolumbijci so proti Senegalu pričakovano prevzeli pobudo, Juan Quintero je po dobrih desetih minutah s strelom v daljši kot zapretil iz prostega strela, a Senegalci z visokim pokrivanjem kaj več južnoameriški zasedbi niti niso dopustili. Ravno nasprotno. Po pritisku na njihovo obrambno linijo je senegalskim nogometašem v 17. minuti uspelo odvzeti žogo in izpeljati hiter protinapad, po katerem je pred Davida Ospino pritekel Sadio Mane. Srbski sodnik Milorad Mažić je dosodil enajstmetrovko, a si je ob pomoči videoposnetka premislil, saj je branilec Davinson Sánchez evidentno najprej izbil žogo.

Pékerman po pol ure zamenjal Jamesa Rodrigueza

Nenavadno potezo je sicer v 31. minuti storil kolumbijski selektor José Pékerman, ki je presodil, da potrebuje dodatnega napadalca in namesto zvezdniškega vezista Jamesa Rodrigueza v igro poslal napadalca Seville Luisa Muriela. Poteza bistvene spremembe v igro njegove ekipe sicer ni prinesla. Večino priložnosti smo videli iz prekinitev in ravno po eni izmed teh, natančneje po izvedbi kota v 74. minuti je za kolumbijsko vodstvo zadel Yerry Mina (1:0).

Tekma se je kajpak razživela, Senegalcem je namreč kljub enakemu število točk z Japonci zaradi večjega števila rumenih kartonov grozil izpad. Na drugi strani so si tako le tri minute po zadetku nasprotnika že pripravili prvo v seriji obetavnih priložnosti. Znotraj kazenskega prostora je streljal Mane, ki pa je meril naravnost v Ospino. Ta je na to še nekajkrat dobro posredoval, dobro pa je stala tudi obramba Kolumbije, ki je zadržala minimalno prednost in osvojila prvo mesto skupine.

Poljska skorajda prekrižala japonske načrte

Poljaki so bili pred začetkom mundiala tihi nosilci skupine, a so po porazu s Kolumbijci in Senegalci svoje možnosti za osmino finala že zapravili. Kljub temu bi kmalu krepko premešali karte v svoji skupini. Proti Japonski, ki ji je pred zadnjo tekmo kazalo zelo dobro, so povedli v 59. minuti, ko je po natančni podaji iz prostega strela s polvolejem zadel branilec Jan Bednarek. Pri tem rezultatu je tudi obstalo. Poljaki so tako za petnajst minut prekrižali načrte Japoncev, ki jih je rešila zmaga Kolumbijcev in manjše število rumenih kartonov. Ob 20.00 bodo po tekmi Anglija-Belgija znani vsi pari osmine finala.

Senegal : Kolumbija

Poljska : Japonska