Tečaj evra v primerjavi z dolarjem se je v zadnjem tednu z nivojev okoli 1,152 dolarja za evro dvignil na več kot 1,172 dolarja za evro v torek. To je rezultat uveljavitve carin EU in grožnje ZDA s povračilnimi ukrepi. Zaostrovanje trgovinskih vojn kratkoročno disproporcionalno nekoliko bolj prizadene evropske izvozne trge kakor ameriški trg, a kljub temu učinkuje na tečaj tako, da jača evro, saj na daljši rok sama vzpostavitev carin verjetno ne bo drastično spremenila izvozno-uvoznih trendov velesil.  

V tem tednu smo tudi priča rasti cenam nafte. Ceni nafte WTI in brent sta v zadnjem tednu dni zrasli za 6,51 oziroma 2,10 odstotka. Nafta se je sicer najbolj podražila v torek, ker so ZDA druge države pozvale, naj do novembra prenehajo kupovati iransko nafto. Gre za novo potezo ameriške administracije proti Iranu, potem ko so se ZDA prejšnji mesece umaknile iz iranskega jedrskega sporazuma. 

Na ljubljanskem borznem trgu je slovenski borzni indeks SBITOP v preteklem tednu dni izgubil nekaj več kot 0,6 odstotka in se giblje okoli nivoja 880 točk. Na slovenskem borznem trgu se je sicer v torek iztekla prevzemna ponudba kitajske skupine Hisense za prevzem Gorenja. Kitajski prevzemniki so imeli v lasti že več kot 60 odstotkov delnic, ko jim je svoj več kot 16-odstotni delež prodal državni Kad. Skupščina NLB pa je sklenila, da celoten bilančni dobiček v višini 270,6 milijona evrov ostane nerazporejen in gre v preneseni dobiček. NLB mora za izplačilo dividend pridobiti soglasje Evropske centralne banke zaradi potencialnih posledic tožb zaradi prenesenih deviznih vlog hrvaških varčevalcev in lanske ustavitve prodaje vsaj polovice banke.