Ekonomski inštitut v Kölnu je ocenil, da je zanimanje za odločilno tekmo skupine F tolikšno, da bi lahko nemško gospodarstvo izgubilo med 130 in 200 milijoni evrov, saj bi po začetnem pisku v najslabšem primeru delalo le še okrog 30 odstotkov Nemcev. Ocena temelji na predpostavki nenadomeščanja »izgubljenih ur«. Skrb delodajalcev pa je morda povsem odveč, saj so raziskovalci poudarili pomembnost skupnega ogleda tekem, kar naj bi utrjevalo pripadnost in vzdušje na delovnem mestu.

»Ne gre vedno zgolj za denar, pomemben je tudi teambuilding, pri čemer so le redke stvari tako razburljive kot skupen ogled napete tekme,« je za Die Welle povedal raziskovalec Christoph Schröder in dodal, »upajmo le, da Nemčija zmaga«.

Po drugi strani si lahko povečan zaslužek obetajo gostinci, vsekakor pa je jasno, da so stvari v gospodarstvu precej bolj kompleksne kot le enostaven preračun predvidene odsotnosti. Podobno zapletena je tudi situacija v skupini F, kjer lahko po današnjih tekmah še vedno napredujejo prav vse štiri reprezentance, najmanj možnosti pa ima z dvema porazoma vendarle Južna Koreja. Nemci bodo igrali brez kaznovanega osrednjega branilca Jeromea Boatenga, se pa na tem položaju po poškodbi vrača Mats Hummels. Več po četrti uri.

Lestvica skupine F