Nekdanjega argentinskega reprezentanta, ki je tekmo zadnjega kroga skupinskega dela vidno živčen spremljal iz tribune za VIP goste na stadionu v Sankt Peterburgu, je po poročanju argentinskih medijev po zadnjem sodniškem pisku obšla slabost.

Posnetek, objavljen na družbenih omrežjih, kaže, kako sta mu dva moška morala pomagati do lože, kjer ga nato pregledata zdravstvena delavca.

Po navedbah argentinskih medijev, ki jih povzema francoska tiskovna agencija AFP, se je 57-letnemu »zlatemu dečku« argentinskega nogometa močno dvignil pritisk. Njegovo stanje se je nato sicer umirilo, tako da je naposled lahko sam zapustil stadion.

Pred tem so televizijske kamere Maradono ujele, kako se burno odziva na potek tekme. Zmagoviti zadetek Marcosa Roje v 86. minuti je tako proslavil s skokom na noge, nato pa še s kazanjem sredincev nekomu v publiki.

Ostal kljub nasvetu zdravnika

Maradona, ki je Argentino leta 1986 popeljal do drugega naslova svetovnih prvakov v njeni zgodovini, je v preteklosti imel že resne zdravstvene težave. Med drugim naj bi se zdravil za odvisnost od kokaina, leta 2007, ko je preživel en mesec v bolnišnici, pa naj bi bil povsem blizu smrti.

Sedeminpetdesetletnik je sicer prek facebooka sporočil zanikal govorice, da je ostal v bolnišnici na opazovanju. Zdravnik na stadionu mu je svetoval, naj si ne ogleda drugega polčasa do konca in se odpravi v hotelsko sobo: »Vendar sem želel ostati, saj smo na tej tekmi tvegali vse. Kako bi lahko odšel? Vsem vam pošiljam poljube ter se vam zahvaljujem za podporo.« Maradona je še razkril, da je ob polčasu začutil močne bolečine v vratu.