Potem ko je bilo Slovencem dolga leta usojeno uživati le dve vrsti piva, se v zadnjem času trg živahno razvija. K bogatejši ponudbi na trgovskih policah in v gostinskih lokalih so v veliki meri pripomogli mali, tako imenovani craft pivovarji in naraščajoči delež uvoženega piva. Spreminja se tudi kultura pitja piva.

»S pivom se dogaja podobno kot v času, ko je vrhunsko vino začelo nadomeščati namiznega,« je dejal Andrej Sluga, direktor in solastnik novogoriškega podjetja Byra, bolj poznanega po pivovarni Reservoir Dogs. Po pojasnilih podjetja Ahac, uv

Prebrali ste manjši del članka,
če želite nadaljevati z branjem, se morate prijaviti, registrirati ali naročiti.

Registrirajte se povsem brezplačno - vsak mesec imate poleg vseh odprtih vsebin brezplačni dostop do 4 zaklenjenih člankov na spletnem portalu Dnevnik.si ter v mobilni aplikaciji Dnevnik.si.

NAROČI SE PRIJAVI SE

Še niste registrirani? Registrirajte se tukaj.