Piščalka hyperwhistle je bila narejena tako, da po glasnosti prekaša vse druge piščalke in tako izboljša možnosti za preživetje. Zamislite si scenarij, ko se pohodnik izgubi v megli ali ko se nekdo izgubi v gozdu. Z glasnim piskanjem lahko bolje opozori na svojo zagato in prikliče pomoč. Pisk piščalke hyperwhistle naj bi bilo mogoče slišati na razdalji do približno pet kilometrov.

V paketu z ušesnimi čepki

Omenjeno piščal opisujejo kot nevzdržno glasno zadevo, ki je kar osemkrat glasnejša od običajnih piščalk. Bodimo iskreni – že tiste znajo biti preklemano glasne. Piščalka lahko razvije pisk v jakosti 142 decibelov. To je glasnejše kot poslušanje rokovskega koncerta iz prve vrste ali pnevmatično kladivo. Glasna je nekako tako, kot če bi iz neposredne bližine poslušali letalo, ki se ravno pripravlja na vzlet.

Ali ste razmišljali, kako jo je sploh mogoče uporabljati? Piščalko dobite v paketu z ušesnimi pokrovčki, da vam ne poškoduje sluha. Sicer pa je piščalka glasna toliko, kolikor vanjo pihnete – iz nje se lahko po potrebi izvabi čisto prebavljivo glasnost. Po nekaterih študijah se jakost zvoka, ki predstavlja bolečino za človeka, giblje okoli 125 decibelov. V tem razredu se znajdejo tudi profesionalne piščalke, na primer take, ki jih na športnih tekmah uporabljajo sodniki. Jakost piska teh se giblje ravno okoli 120 decibelov.

Inovativna zasnova

Da je hyperwhistle lahko tako glasna, inženirji niso uporabili nikakršnih naprednih tehnoloških zvijač. Skrivnost glasnosti se skriva zgolj v posebni obliki, ki maksimizira izkoristek izpihnjenega zraka v ohišje naprave. Ključno vlogo pri tem igra tudi ustnik, ki je v nasprotju z večino piščalk tu krožno oblikovan.

Antibakterijski material, iz katerega je piščalka narejena, je tudi izjemno trpežen in primeren za rabo v vseh mogočih vremenskih razmerah. Piščal je plovna, če vam slučajno pade čez rob čolna med ribolovom.

Kot proizvajalci izdelka navajajo na svoji spletni strani, je to lahko popoln pripomoček tudi za primere samoobrambe, za sporazumevanje v težki industriji, za policiste in vojake ter mornarje. Na spletu je celo nekaj videoposnetkov, kjer demonstrirajo rabo piščalke kot popolno orodje za odganjanje nadležnih ptic. Na ameriškem trgu je hyperwhistle na voljo za približno 13 ameriških dolarjev.