»Tekma je bila izjemno napeta, v sami končnici pa je naša klop po zmagovitem zadetku reagirala preveč čustveno, kar ni v našem slogu. Švedom se za svoje dejanje in neprimerno obnašanje iskreno opravičujemo,« je na svojem tvitterju zapisala nemška nogometna zveza (DFB).

Na posnetku razburljivega dvoboja v olimpijskem Sočiju se jasno vidi, da je eden od članov nemške izbrane vrste odšel do klopi švedske reprezentance in z visoko dvignjenim prstom slavil zadetek, ki ga je Kroos dosegel v peti minuti sodnikovega podaljška. To je pošteno razhudilo Skandinavce in le malo je manjkalo, da se majhno prerivanje in verbalno žaljenje ne bi razvil v splošni pretep.

Po dveh odigranih tekmah v skupini F je Mehika zbrala šest točk, Nemčija in Švedska jih imata po tri, Južna Koreja pa je brez točk.

Lineker nadgradil svojo legendarno izjavo o Nemcih

Nekdanji angleški nogometni reprezentant Gary Lineker je po porazu na polfinalni tekmi svetovnega prvenstva v Italiji 1990 izrekel slovite besede o nemških nogometaših, polnih 28 let kasneje pa je - po sobotni zmagi Nemcev nad Švedi v Sočiju - še nekoliko nadgradil svojo legendarno izjavo o štirikratnih svetovnih prvakih v nogometu.

»Nogomet je preprosta igra, 22 mož se devetdeset minut podi za žogo, na koncu pa vedno zmagajo Nemci,« je po porazu na polfinalni tekmi Anglije proti Nemčiji leta 1990 dejal nekdanji angleški reprezentant in napadalec angleškega Leicestra, Evertona in Tottenhama, španske Barcelone in japonske Nagoye.

Po sobotni zmagi Nemčije nad Švedsko v Sočiju, ko je v peti minuti sodnikovega podaljška zmagoviti gol za "elf" dosegel Toni Kroos, pa je 57-letni Lineker na svojem Twitterju zapisal: »Nogomet je preprosta igra, 22 mož se do 82. minute podi za žogo. Ko Nemci prejmejo rdeči karton, se 21 igralcev podi za žogo še 13 minut, na koncu pa Nemci le nekako dosežejo 'je...' zmago.«