Ta teden so se začele najdaljše, poletne počitnice, za mnoge otroke zagotovo tudi najlepši del leta. Možnosti, da jih otroci in mladostniki preživijo aktivno, so številne. Otrokom so na voljo različni jezikovni in umetniški tečaji, tematske delavnice, poletne šole in različni tabori, plavalni tečaji ter drugo.

Že drugi teden poletnih počitnic Plesni studio Artifex vabi otroke od 5. do 12. leta, da se jim pridružijo v organiziranem poletnem počitniškem varstvu, ki so ga poimenovali kar COOLčitn'ce. Verjamejo, da je poletje čas, ki se ga večina otrok veseli predvsem zato, ker jim takrat ni treba v šolo, še lepše pa je, če lahko počitnice preživijo na zabaven način. »Vedno več podjetij je družinam prijaznih, zato otrokom njihovih zaposlenih ponujamo poletno počitniško varstvo, ki bo potekalo vse počitnice, vsak delavnik od 7.30 do 16.30,« so povedali v Plesnem studiu Artifex in dodali, da so COOLčitn'ce namenjene predvsem kreativnemu izražanju, ustvarjanju in izobraževanju. »V okviru našega programa želimo otroke spoznati s hiphop kulturo, zgodovino hiphopa, ustvarjanjem rim in glasbenih beatov ter učenjem hiphop korakov in gibov. Vsak dan se bomo odpravili tudi na različne zunanje dejavnosti, kot so adrenalinski in vodni park, kino, živalski vrt, park Tivoli itd.,« so razložili.

Posegajo po vrhunskih rezultatih

Že prvi dan počitniškega varstva bodo otroci ustvarjali na številnih delavnicah. »Izdelali si bodo svojo hiphop majico, se vključili v glasbeni krožek in na koncu posneli tudi svoj komad,« so povedali in dodali, da se lahko v vsakega od razpisanih terminov vključi trideset otrok, kar pomeni, da lahko v petih tednih glasbeno in plesno obarvane počitnice z njimi preživi le 150 otrok. Ekipa Plesne šole Artifex obljublja, da otrokom ne bo dolgčas, posneli bodo tudi čisto svojo pesem s producentom, ki je med drugim sodeloval s Trkajem in Challetom Salletom, ob zaključku vsakega termina pa bodo priredili tudi zaključni nastop z raperjem Nipkejem. Počitniško varstvo otrok bo ekipa iz Artifexa začela 2., 9., in 16. julija, vabijo pa jih tudi 20. in 27. avgusta. »V času COOLčitn'c, ki trajajo od ponedeljka do petka, bomo otrokom zagotovili štiri obroke na dan, zajtrk, sadno malico, kosilo in popoldansko malico,« so povedali člani Artifexa.

Artifex je sicer plesna skupina, ki s svojimi plesalci in koreografi ter plesnimi učitelji z mednarodnimi izkušnjami posega po vrhunskih rezultatih doma in po svetu. »Smo državni in svetovni prvaki v kraljevi kategoriji hiphop članske formacije, prav tako zmagovalci Kamate v Bruslju (Kamata je eno najbolj znanih evropskih zborovanj in tekmovanj, op. p). V kategoriji hiphop mladinske formacije pa smo se iz Zagreba vrnili kot zmagovalci festivala Kings of Style,« so še povedali. Njihovi koreografi so se podpisali pod nastope na največjih odrih in produkcijah (videospoti, koncerti, TV-oddaje TV-šovi, muzikali, reklame, castingi…), lastna glasbena in videoprodukcija pa plesalcem omogoča kreativne presežke. V plesnem studiu Artifex ponujajo plesne tečaje tako tekmovalnim kot tudi netekmovalnim in rekreativnim skupinam. Njihov program je na voljo v Ljubljani in Postojni.