Okrog opoldneva je Studer parkiral svoj rdeč traktor pred stadionom v Kaliningradu in tako končal 12 dni dolgo odisejado, ki jo je začel v okolici Luzerna. Studer je sicer lastnik muzeja traktorjev, do ideje, da iz Švice odpotuje v Rusijo z nevsakdanjim prevoznim sredstvom, pa je prišel s prijateljema Wernerjem Zimmermannom in Josefom Wyerjem, ko si je Švica dokončno zagotovila mesto med 32 ekipami na SP. Ob tem se je Studer odločil, da je lahko pot ob vsem še dobrodelna. Na koncu je zbral skoraj 20.000 švicarskih frankov, ki jih bo namenil švicarskim dobrodelnim ustanovam za pomoč otrokom.

»S traktorjem sploh ni bilo težav,« je povedal Wyer, ki je bil v spremljevalnem kombiju in je skrbel za logistiko, Studer in Zimmermann pa sta se izmenjavala za volanom traktorja. »Ponavadi človek enkrat v življenju naredi nekaj takšnega, nekaj neumnega. Zelo, zelo smo se zabavali. Neumne ideje pridejo na plan, ko si malo pijan,« je v smehu razložil Wyer.

Pot, ki je sicer potekala po glavnih cestah, avtocestah in skozi mesta, je imela tudi manjši zaplet. Poljska policija je trojico ustavila ob vstopu v rusko enklavo, misleč, da so alkoholizirani.