Lynda Gaye Cleveland »Lindy« Blanchard velja za uspešno nepremičninsko podjetnico in mednarodno humanitarno delavko, ki se posveča prvenstveno ljudem s posebnimi potrebami doma ter izboljšanju življenjskih razmer otrok v revnih predelih sveta. Kot soustanoviteljica razvojne fundacije 100x leta 2004 v Montgomeryju je v Aziji, Afriki in Južni Ameriki sodelovala z lokalnimi partnerji v 16 državah pri odpiranju ustanov za sirote, programih trajnostnega razvoja in pospeševanju pridelave hrane ter poskrbela za dobrobit številnih družin. Je tudi soustanoviteljica in strateška svetovalka nepremičninske investicijske družbe B & M Management Company, ovrednotene na več kot milijardo dolarjev.

Druga podjetnica, ki se je znašla na Trumpovem seznamu

Medtem ko je odhajajoči Brent Hartley karierni diplomat z bogatimi 35-letnimi izkušnjami, Blanchardova tovrstnih izkušenj nima. Je pa druga podjetnica, ki se je znašla na seznamu ameriškega predsednika Donalda Trumpa kot kandidatka za veleposlanico v naši državi. Konec lanskega poletja je bila ob omenjanju predčasne zamenjave Hartleyja v igri Kelly Roberts, kalifornijska hotelirka, ki je skupaj z možem Duanom pomembna donatorka republikanskim kandidatom, 50.000 dolarjev pa sta primaknila tudi h kampanji samega Trumpa. Ameriški mediji so tedaj navajali, da je pri njeni izbiri neposredno sodelovala tudi Melania Trump, ali je bilo tako tudi tokrat, pa ni znano. Robertsova si je sicer pred potrjevanjem v senatnem odboru za mednarodne odnose premislila in od kandidature za veleposlanico v Sloveniji odstopila.

Lynda Blanchard z diplomama iz matematike in računalništva, je mati treh otrok, še štiri pa je posvojila v različnih delih sveta. Med Trumpovo volilno kampanjo je na spletnih omrežjih pomagala širiti skrajno desno propagando s teorijami zarot in lažnimi novicami, kakršne objavlja spletni blog Yes I'm Right. Iz skopih podatkov, ki so o njej na voljo na spletnih straneh Bele hiše in omenjene krščanske fundacije 100X, ni razvidno, ali tudi ona sodi v kvoto tako imenovanih donatorskih diplomatov, ki si položaj v mreži ameriških veleposlaništev v za Washington praviloma neproblematičnih državah zagotovijo s finančno podporo vladajočim politikom. Prav tako ni znano, kdaj bo steklo njeno potrjevanje v senatnem odboru, najverjetneje pa je, da bo Trump depeše o sestavljanju vlade v domovini svoje žene po odhodu Hartleyja prejemal od odpravnika poslov na veleposlaništvu v Sloveniji.