V primeru poraza bi se od svetovnega prvenstva že lahko poslovila Maroko in Savdska Arabija. Prvo zmago na turnirju bosta lovili tako Portugalska kot Španija.

Skupina B, danes ob 14. uri: Portugalska – Maroko

Tekma proti Portugalcem bo vzbudila prijetne spomine pri Maročanih, saj je njihova vrsta ravno proti njim dosegla svojo prvo zmago na svetovnih prvenstvih. Podvig ji je uspel pred 32 leti v Mehiki, ko kar 19 nogometašev od zdajšnje 23-članske maroške zasedbe ni bilo niti rojenih. Po nesrečnem porazu atlaških levov proti Iranu na uvodni tekmi bi nov neuspeh že pomenil slovo od turnirja, zato si novega spodrsljaja ne smejo dovoliti. Precej bolj samozavestni so lahko v nasprotnikovem taboru, kjer bodo vse oči uprte v junaka obračuna s Španijo Cristiana Ronalda. Z njim ima neporavnane račune maroški branilec Mehdi Benati, ki je na letošnji povratni četrtfinalni tekmi med Realom in Juventusom v sodnikovem dodatku zakrivil enajstmetrovko. Uspešno jo je izvedel ravno Ronaldo in Madridu zagotovil napredovanje.

Verjetni postavi – Portugalska: Patricio, Cedric, Pepe, Fonte, Guerreiro, William, Moutinho, Bernardo Silva, Joao Mario; Andre Silva, Ronaldo, Maroko: El Kajoui, Hakimi, Sais, Benatia, Mendil, El Ahmadi, Ziječ, Busufa, Belhanda, Namrabat, Butaib.

Skupina A, danes ob 17. uri: Urugvaj – Savdska Arabija

Ne glede na končni razplet si bo tekmo zapomnil napadalec Urugvaja Luis Suarez, saj bo danes vpisal 100. nastop za reprezentanco. Nogometaš Barcelone je v dresu nebeško modrih debitiral leta 2007, odtlej pa zanje zabil 51 golov. Proti Egiptu ni imel svojega dne, zato se nadeja, da bo uspešnejši proti Savdski Arabiji, ki je na otvoritveni tekmi proti Rusom prejela pet golov. »Luis prekipeva od želje in entuziazma,« je zatrdil urugvajski branilec Guillermo Varela.

Verjetni postavi – Urugvaj: Muslera, Varela, Gimenez, Godin, Caceres, Nandez, Vecino, Bentancur, Rodriguez, Suarez, Cavani, Saudska Arabija: Al Ovais, Alburajk, Havsavi, Al Bulaihi, Al Šahrani, Al Davsari, Otajf, Alfaraj, Al Džasim, Al Šehri, Al Muvalad.

Skupina B, danes ob 20. uri: Iran – Španija

Čeprav so Španci na tekmi s Portugalsko ostali brez zmage, je bil začasni selektor Fernando Hierro za prikazano predstavo na uvodni tekmi deležen pozitivnih kritik. Ne le ker je pomiril razgrete strasti znotraj reprezentance, temveč tudi, ker je premogel dovolj modrosti, da ni spreminjal uspešnega sistema, ki ga je postavil njegov predhodnik Julen Lopetegui. »Ve, kaj počne. Do sprememb ni prišlo, ker se zaveda, da smo pred tem dobro delovali. Je osredotočen in nam zaupa,« je Hierra pohvalil španski vezist Isco. Tudi zato proti Iranu večjih sprememb v začetni enajsterici Španije ne gre pričakovati.