Predsednik RZS Franjo Bobinac je že med januarskim evropskim prvenstvom na Hrvaškem opravil pogovore z ostalimi rokometnimi zvezami za vpeljavo sprememb v rokometu, ki temelji na natančnejši opredelitvi in upoštevanju določenih pravil igre, za katere so zveze mnenja, da škodujejo rokometu, so sporočili iz RZS.

Pobuda RZS, ki jo je zveza uskladila z ostalimi nacionalnimi rokometnimi zvezami, vključuje potrebo po profesionalizaciji sodnikov, spremembah v pravilih in postopkih pritožb, ki lahko vplivajo na končni rezultat tekem ter boljši definiciji določenih pravil igre, kot so pasivna igra, prekršek v napadu, začetni met ter prekinitve oziroma poenotenju pravil med sodniki.

EHF bo predlog sprememb naslovila na IHF

Pobudo RZS je na kongresu v Glasgowu predstavil podpredsednik slovenske zveze Boštjan Kozole, predlog sprememb pa so sodelujoči soglasno podprli. Evropska rokometna zveza bo predlog sprememb naslovila na IHF, ki odloča o spremembi rokometnih pravil.

Martin Hauslaitner, generalni sekretar EHF, je ob tem povedal: »EHF podpira pobudo Rokometne zveze Slovenije in namerava stvari dvigniti na višjo raven, oziroma vključiti profesionalce s tega področja. Za začetek bodo predlogi za spremembe pripravljeni na ravni izvršnega odbora EHF."«