Menda so v prenovo plaže vložili pol milijona evrov, kar je seveda le majhen del Kostićevih vlaganj v regiji. Saj veste, srbski kralj sladkorja ima destinacijo na Kopaoniku, pri nas kupuje Gorenjsko banko, kupil je hotel Palace v Portorožu, kupil je hotel v Savudriji, v načrtu ima narediti golf igrišče v Istri, radi bi prenovili portoroško letališče in marino v Portorožu. Kostić bo kupoval v Budvi, želi si kupiti hotel v Trstu in še bi lahko naštevali.

Kakor koli, na prenovljeni plaži se je ob ekipi, ki skrbi za hotel v Savudriji, pokazal tudi sam Miodrag Kostić, a se na novinarska vprašanja ni odzival, za podrobnosti ima svoje ljudi, ki so poskrbeli, da je bilo v kozarcih ves čas dovolj šampanjca (ne penine). Dokazoval je, da tako na portoroški kot na savudrijski lokaciji misli resno, tako resno, da je vprašanje, ali bo v obeh hotelih pustil za upravljavca prestižno verigo Kempinski. Pri podjetju MK Group pričakujejo, da bo Kempinski dvignil raven svojih uslug. Prebrali smo, da naj bi se dogovoril z ameriško hotelsko verigo Marriott.

In če se Kostić z ekipo ne šali, ko se pogaja s Kempinskim, se ne šali niti takrat, ko gre za nastopajoče. Tokrat je za presenečenje večera ob otvoritvi plaže poskrbela hrvaška popevkarska diva Nina Badrić. Na plaži, ki bo namenjena gostom hotela v Savudriji in izven, je zapela ducat svojih največjih uspešnic. Potem so v nemirno, vetrovno ozračje izstrelili še nekaj raket. Ognjemet, ki naj bi napovedal lepše čase v tem delu Istre. Plažo naj bi Kostićevi odprli tudi v Portorožu, a še ne vedo natančno, kdaj.