»Diplomatski potni list, ki ga poseduje Boris Becker, je ponaredek,« je za francosko tiskovno agencijo AFP zatrdil kabineta ministrstva za zunanje zadeve Srednjeafriške republike, Cherubin Moroubama.

Sredi junija se je Boris Becker s pomočjo diplomatske imunitete, ki naj bi mu jo dali v Srednjeafriški republiki, skušal izogniti sodnim postopkom, ki proti njemu tečejo na Otoku.

Odvetniki nekdanje številke 1 svetovnega tenisa in trikratnega zmagovalca Wimbledona so na višjem sodišču v Londonu vložili dokumentacijo, v kateri se Becker v postopku pred sodiščem sklicuje na diplomatsko nedotakljivost pred sodnim pregonom kot posebni odposlanec Srednjeafriške republike za športne zadeve pri Evropski uniji. Kot je takrat navedel prek svojega pravnega zastopnika, z namenom, da se »čim prej konča ta farsa, da bi lahko znova normalno zaživel«.

»Profil službe, ki jo je navedel Boris Becker na sodišču, sploh ne obstaja v naših dokumentih,« je dejal Moroubama, podpis na dokumentu pa sploh ni ministrov, je še dejal. Za nameček serijska številka dokumenta sovpada s številkami skupine »novih potnih listov, ki so bili ukradeni leta 2014«.

Becker, ki je v osemdesetih in devetdesetih letih osvojil šest turnirjev za veliki slam, je zašel v precejšnje denarne težave, ki pa jim po novem zapletu ni videti konca.

Beckerja je sodišče v Londonu junija lani poslalo v stečaj, ker ni mogel poplačati vseh nakopičenih dolgov. Sodišče v Londonu je ugodilo zahtevi po bankrotu zasebne banke Arbuthnot Latham & Co, ker ji Becker ni poravnal posojila vse od leta 2015.

Becker, ki je kot trener pomagal srbskemu teniškemu asu Novaku Đokoviću, ves čas trdi, da je stečajni postopek neupravičen in nepravičen.