Policija je zaprla cesto, kjer je prišlo do incidenta nekaj ur po koncu festivala, in uvedla preiskavo, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Za zdaj ni jasno, ali je šlo za nesrečo ali namerno dejanje, navaja nemška tiskovna agencija dpa. »Preiskujemo vse možne motive,« je povedala javna tožilka Daniele Weymar. Dodala je, da preiskujejo tudi, ali je šlo za napad, a poudarila, da je to le eden od možnih scenarijev.

Policiji se je nato danes predal 34-letnik iz Heerlena, ki je po telefonu poklical policijo in ji povedal, da je vozil kombi. Policija ga je nato prijela v Amsterdamu, našli so tudi bel kombi.

Pešca, ki je umrl v naletu kombija, so identificirali kot 35-letnika iz mesta Heerlen, ki leži blizu prizorišča festivala. V kritičnem stanju v bolnišnici so 30-letni in 26-letni moški ter 23-letnica, ki so bili poškodovani, je sporočila policija.

Festival Pinkpop se je začel v petek. Po navedbah njegovega direktorja Jana Smeetsa se ga je udeležilo 67.000 glasbenih navdušencev. Zvezde festivala so bili Pearl Jam, Foo Fighters in Bruno Mars.