Hrvati v tradicionalno kockasti, rdeče-beli opravi so v tekmo vstopili samozavestno, z željo po zgodnjem zadetku. Prvi omembe vreden strel je prišel z nog Ivana Perišića, ki ga je zaposlil Mario Mandžukić, a je bil njegov zavrtinčen poizkus z roba kazenskega prostora Nigerijcev odmerjen nekoliko previsoko. Osem minut kasneje, v 22. minuti je morala po seriji predložkov prvič na tekmi resneje posredovati tudi hrvaška obramba.

V tem obdobju je Hrvaški pojenjala uvodna premoč, vendar Nigerijci z izjemo Victorja Mosesa in Johna Obija Mikela niso imeli razpoloženih igralcev. Ko je nato v 32. minuti Mandžukić s prsmi spustil žogo za strel Anteja Rebića, je bila žoga sicer blokirana, a odbita v kot, po katerem so naši južni sosedje z nekaj sreče prišli do prvega zadetka. Z glavo je meril Mandžukić, avtogol pa je dosegel nesrečni Oghenekaro Etebo.

Hrvati brez težav nadzorovali potek drugega polčasa

Nigerijci so v drugi polčas glede na zaostanek morali kreniti bolj napadalno. Super orli, kot jim pravijo navijači, so prevzeli pobudo le za kakšnih deset minut nadaljevanja, v napadu namreč niso imeli prave ideje, tempo srečanja pa je zelo padel, zaradi česar so sledile prve menjave na obeh straneh.

V 66. minuti je po podaji Mikela v hrvaški kazenski prostor utekal Moses, vendar ga je visokorasli Ivan Strinić, član italijanske Sampdorie, uspešno zapiral. Če ni uspelo zabiti Nigerijcem, je na drugi strani z bele točke Hrvatom uspelo podvojiti prednost (2:0). Mandžukića je ob izvedi kota rokoborsko oviral in nazadnje podrl William Troost-Ekong, z enajstih metrov pa je bil nato v 71. minuti zanesljiv kapetan Luka Modrić. Mateo Kovačić je v sodnikovem dodatku zamudil odlično priložnost za tretji zadetek Hrvatov, tako da je ostalo pri 2:0.

Hrvaška : Nigerija