Po tem, ko so Francozi danes stežka premagali Avstralijo, sta se v skupini C pomerila še Danska in Peru, ki je bolj podjetno otvoril tekmo in bi moral že v tretji minuti imeti enajstmetrovko, a ta ni bila dosojena. Deset minut kasneje je kot prvi na srečanju nevarno z levico sprožil André Carrillo. Močan strel v daljši kot je zanesljivo obranil Kasper Schmeichel. Hitra in kombinatorna igra Perujcev ni prinesla novih priložnosti vse do zaključka prvega polčasa, ko so si sodniki znova ogledali situacijo iz kazenskega prostora s pomočjo videotehnologije.

Christian Cueva, nad katerim je bil storjen prekršek, je v sodnikovem dodatku z bele točke žogo poslal čez gol. Ob odhodu z igrišča na odmor so ga soigralci tolažili, kaj kmalu pa bi se jim lahko odkupil v 57. minuti, ko je odlično prodiral in nesebično podal do Edisona Floresa, ki se je kar malce osmešil s ponesrečenim poizkusom iz zares imenitnega položaja.

Peru je točke izgubil zaradi neučinkovitosti

Kazen je sledila dve minuti kasneje, ko je Christian Eriksen s podajo prebil perujsko obrambo, ki je slabo postavljajala offside zanko in zaposlil Yussufa Poulsena, ta pa je ena na ena z vratarjem z občutkom žogo poslal v mrežo za vodstvo Dancev (1:0). V napadu takoj po izvajanju s sredine je bil sicer znova v obetavni priložnosti za Peru Flores, vendar hkrati znova neuspešno.

Tekma se je razživela, Perujci so pritiskali, namesto Floresa je v 62. minuti v igro vstopil Jose Guerrero, ki je po dopinškem prekršku tik pred mundialom vendarle dobil zeleno luč za nastop. Najboljši strelec Peruja je dodobra popestril igro svoje ekipe, ki pa je bila še naprej izjemno neučinkovita, kar se je izkazalo tudi v 84. minuti, ko se je v situaciji za izenačenje po povratni podaji dobrih deset metrov od danskih vrat znašel Jefferson Farfán in namesto mreže zadel razpoloženega Schmeichla. Danci so zdržali nalete nasprotnika in se veselili minimalne zmage.

Danska : Peru