Četrtfinalisti evropskega prvenstva Islandci so od prvih minut srečanja dali vedeti, da bo to čvrsta, moška tekma. Argentina je prišla do prve priložnosti v osmi minuti po prostem strelu, ko je žoga švignila mimo vseh in za las mimo desne vratnice islandskih vrat. Le dve minuti kasneje je bilo vroče pred vrati južnoameriške zasedbe, fantastično priložnost je zapravil Birkir Bjarnason.

Odprta, v napad usmerjena predstava obeh ekip je s prvim zadetkom postregla že v 17. minuti, ko se je po prejeti podaji v prostor ob islandski obrambi imenitno znašel Sergio Aguero. Žogo si je namestil na levico in zabil neubranljivo v desni zgornji kot. Vodstvo Argentine je zdržalo štiri minute, ko se je v 23. minuti pokazalo, da imajo modro-beli kar nekaj težav v obrambi. Zmedo pred vrati Wilfreda Caballera je znal za izenačenje izkoristiti Alfred Finnbogason (1:1), ki je s tem dosegel prvi islandski zadetek na svetovnih prvenstvih.

Messi zapravil strel z bele točke

V drugem polčasu so argentinski nogometaši dvignili odstotek posesti, zaradi agresivne obrambe pa so Islandcem počasi začele nekoliko pojenjati moči. Po prekršku nad Aguerom je že kazalo, da bi se znala tekma prevesti na stran Južnoameričanov, a je Lionel Messi v 64. minuti zapravil strel z bele točke. Z obrambo je glasne islandske navijače navdušil vratar Hannes Thor Halldorsson.

Sodniki bi lahko v 77. minuti dosodili še en strel z bele točke v korist Argentine, a se za to niso odločili, niti niso situacije ob padcu mladega Cristiana Pavona, ki je le nekaj minut pred tem zamenjal Angela di Mario, preverili s pomočjo videotehnologije.

Argentinci so še naprej stiskali vidno upehane nasprotnike, vendar jim ob zelo motivirani islandski obrambi nikakor ni uspelo zabiti zmagovitega zadetka, tako da je ostalo pri rezultatu iz prvega polčasa 1:1. Ob 21.00 v skupini D sledi tekma Hrvaška-Nigerija.

Argentina : Islandija