Francozi so takoj prevzeli pobudo in bili v zgodnjih priložnostih prek hitrega Kyliana Mbappéja, Avstralci pa so imeli svoje priložnosti predvsem iz prekinitev. Francoski vratar Hugo Lloris je po eni izmed teh v 17. minuti z vrhunskim posredovanjem svojo ekipo rešil pred zaostankom. Na drugi strani so igrali avstralski nogometaši zelo zanesljivo v obrambi in se kmalu znebili uvodnega pritiska favoriziranega nasprotnika. V prvem polčasu se je tako tekma odvijala predvsem na sredini igrišča, z jalovimi francoskimi napadi.

Začetek drugega polčasa je bil bistveno bolj zanimiv. Na 21. svetovnem prvenstvu smo videli prvo sodniško odločitev na podlagi video tehnologije. Urugvajski sodnik Andres Cunha je po ogledu posnetka v korist Francozev dosodil enajstmetrovko, ki jo je brez težav realiziral Antoine Griezmann.

Tehnologija pomagala tudi pri zadetku Pogbaja

Vodstvo galskih petelinov je zdržalo vsega štiri minute, saj je na drugi strani v kazenskem prostoru po podaji iz kazenskega strela nerodno posredoval francoski branilec Samuel Umtiti. Mile Jedinak je bil po roki nasprotnika z bele točke zanesljiv in izenačil v 62. minuti (1:1). Borbeni Avstralci so po izničenju francoske prednosti vzpostavili enakovreden položaj na igrišču.

Rezultat je obstal do 81. minute, ko je pri odločitvi o zadetku znova odločala tehnologija. Tokrat je pokazala, da je po strelu francoskega vezista Paula Pogbaja žoga po odboju od prečke prešla golovo črto. Francozi so minimalno vodstvo 2:1 uspeli zadržati in v Kazanu vpisali pomembne tri točke.

Ob 15.00 sledi zanimiva tekma med Argentino in Islandijo.

Francija : Avstralija