Dürr bo za Future Mobility Corporation (FMC), ki je materinsko podjetje startupa Byton, v Nanjingu zgradil lakirnico za 150.000 vozil letno. To je za Dürr eno največjih naročil od kakšnega proizvajalca električnih avtomobilov doslej, je poročala tiskovna agencija Reuters.

Byton, na čelu katerega je nekdanji vodja programa električnega športnega modela i8 pri nemškem proizvajalcu BMW, je že predstavil načrte za proizvodnjo premijskega športnega terenca.

V avtu tudi nadzor počutja voznika

Družba, ki je decembra lani v Silicijevi dolini ustanovila sedež za dejavnost v Severni Ameriki, ima finančno podporo kitajskega državnega avtomobilskega proizvajalca FAW Group in glavnega kitajskega proizvajalca baterih Contemporary Amperex Technology Co. (CATL), je poročal Reuters.

Byton je januarja na sejmu zabavne elektronike Ces v ameriškem Las Vegasu predstavil prototip »pametnega in intuitivnega« avtomobila, ki naj bi ga po okvirni ceni 45.000 dolarjev začeli tržiti prihodnje leto. Vozilo bo imelo po napovedih namesto armature velik panoramski zaslon, ki bo služil kot vmesnik za satelitsko navigacijo, zabavne aplikacije ter nadzor zdravstvenega stanja in počutja voznika.