Maročani so prvo tekmo skupine B otvorili atomsko ter s tempom in hitrostjo Irancem povzročali nemalo težav. Odlično priložnost so si priigrali že v tretji minuti. Iz kota je kot na treningu po tleh v kazenskem prostoru Hakima Ziyecha zaposlil Younes Belhanda, a je prvi, sicer povsem osamljen, žogo ob poizkusu strela zgrešil, ta pa mu je ušla med nogama.

Še bližje zadetku so bili igralci Maroka v 18. minuti, ko so imeli neposredno pred vrati nasprotnika tri ali štiri priložnosti zadeti, a je obramba Irana na čelu z vratarjem Alireza Beiranvand zdržala. Po 30 minutah igre je Iran vendarle uspel zadržati silne nalete nasprotnika, ki pa je imel do tega trenutka še vedno kar 70-odstotno posest žoge, kar se je odražalo tudi v številu sproženih strelov 9:2.

Na trenutke brezglavo napadanje Maroka so v zadnjih minutah polčasa skorajda unovčili iranski igralci. Po protinapadu se je pred golom sam znašel Sardar Azmoun, a se je Munir izkazal z dvema odličnima obrambama.

Iran do zmage po avtogolu

Tudi v drugem delu je imel Maroko pobudo in več posesti, a ni uspel zatresti zadetka za vodstvo. Najbolj blizu je bil v 80. minuti Hakim Ziječ, ki je z roba kazenskega prostora močno meril v levi spodnji kot iranskih vrat, a se je izkazal iranski čuvaj mreže Beiranvand.

Zaradi zavlačevanja ob grobi igri obeh moštev je sodnik Cüneyt Cakir tekmo podaljšal za debelih šest minut, kar je srečo prineslo Iranu, saj je Aziza Buhaduza v 95. minuti žogo nesrečno poslal v svojo mrežo. Iran je tako z 1:0 premagal Maroko, ki je bil do danes neporažen na kar sedemnajstih zaporednih tekmah.

Iran : Maroko