Favoriti skupine iz Urugvaja v Jekaterinburgu tega v praksi uvodoma niso pokazali. Z izjemo prvega strela v okvir gola v osmi minuti, ko je z roba kazenskega prostora natančno, a premalo močno pomeril Edinson Cavani, so nadzor nad potekom srečanja prepustili Egipčanom.

Najlepša priložnost prvega polčasa je prišla v 24. minuti, ko se je žoga po urugvajski izvedbi kota prebila do Luisa Suareza, ta pa je slabo ocenil njen let in iz zelo ugodnega položaja zgrešil žogo. Egipčani so bili do konca prvega dela boljši predvsem na sredini igrišča, kjer so imeli Urugvajci premalo idej, večino napadov pa začenjali po desnem boku, a dobrega predložka v prvih 45 minutah ni bilo.

Urugvajci stopili na plin v finišu tekme

V prvih petnajstih minutah po odmoru smo videli podobno sliko, zgodnjo priložnost so si priigrali urugvajski nogometaši, že drugič je bil po obetavnem napadu neuspešen Suarez. Urugvaj je nato vendarle prevzel vajeti v svoje noge, igro južnoameriškega predstavnika je popestrila predvsem dvojna menjava v zvezni vrsti, kjer sta v 58. in 59. minuti vstopila Carlos Sanchez in Cristian Rodriguez.

O premoči Urugvajcev lahko govorimo od 75. minute dalje, ko so bile prav vse priložnosti na njihovi strani. V 73. minuti je bil sam pred vratarjem Mohamedom El Šenavijem Suarez, a je potrdil zgolj slabo dnevno formo. Deset minut kasneje je vseeno z glavo lepo podal do Cavanija, egiptovski vratar pa se je izkazal s parado. Cavani je le nekaj minut kasneje s prostega strela meril v daljši kot in stresel vratnico. Gol je visel v zraku, kar je v 90. minuti po kotu z glavo potrdil Jose Maria Gimenez, ki je postavil končnih 1:0.

Svetovno prvenstvo se nadaljuje s tekmami skupine B. Ob 17.00 si bosta nasproti stala Maroko in Iran, prvo poslastico mundiala pa si lahko nogometni navdušenci obetajo ob 20.00, ko se bodo merili Španci in Portugalci.

Urugvaj : Egipt