Griezmann je navijače Atletica pomiril z izjavo, ki jo je dal v četrtek v plačljivi oddaji v slogu resničnostnih oddaj z naslovom Odločitev, da ne bo zapustil madridskega kolektiva in se pridružil Barceloni.

V zaigranem »dokumentarcu«, ki naj bi prikazoval resnične dileme nogometnega zvezdnika, je Griezmann tehtal možnosti in se odločal, ali naj gre ali naj ostane na stadionu Wanda Metropolitano. Pri sprejemanju odločitve so mu »svetovali« resnični oče, žena in sestra.

Oče mu je dejal, da naj naredi, kar je najboljše za njegovo kariero, žena ga je posvarila, da če se bo pridružil Barceloni, bo postal le še eden od njenih igralcev, medtem ko mu je sestra svetovala, da naj odide, saj v nasprotnem primeru ne bo nikoli osvojil lige prvakov.

»Odločil sem se ostati v Atleticu,« je po tehtnem razmisleku sporočil Grizemann, ki je v štirih sezonah v majici Atletica zabil 112 golov na 209 tekmah. Pričakovati je, da bo z Madridčani podpisal novo pogodbo, ki mu bo na sezono prinesla 25 milijonov evrov, kar je deset milijonov evrov več od ponudbe Barcelone.

»Moji navijači, moje moštvo, moj dom,« je po oddaji prek twitterja nagovoril sledilce in navijače.