Čeprav sta otvoritveno tekmo 21. svetovnega prvenstva v nogometu odigrali najslabše uvrščeni reprezentanci glede na uvrstitev na Fifini lestvici – Rusija je 70., Savdska Arabija 67. – so gledalci uživali v golijadi. Potem ko so bili ruski navijači zelo skeptični po sedmih tekmah brez zmage, so bili sinoči po visoki zmagi celo evforični. Savdska Arabija je bila zaradi skromne kakovosti tekmec po meri, da so si Rusi s petimi goli dvignili samozavest.

Začetek tekme za Rusijo ne bil mogel biti boljši. S hitrim zadetkom Aleksandra Glovina v 12. minuti se je ekipa sprostila. V nadaljevanju sta zablestela igralca s klopi, ki sta bila super menjavi. Denis Čerišev, ki je zamenjal poškodovanega Alana Dzagojeva (stegenska mišica), je dosegel dva zadetka. V vsaki njegovi potezi se vidi španska nogometna šola z veliko tehničnega znanja, saj igra nogomet na Pirenejskem polotoku že od šestega leta, ker je bil njegov oče Dimitrij profesionalni nogometaš v Gijonu. Največ nogometnih veščin se je krilni napadalec naučil v Realu iz Madrida, ki ga je nato posojal po drugih klubih, trenutno pa je član Villareala. »Nikoli nisem sanjal o čem takšnem. Zame je najpomembneje, da sodelujemo kot moštvo. Moj drugi zadetek je plod akcije, ki smo jo uigravali na treningu. Poskušal sem biti čim bližje Dzjubi, da mi žogo poda z glavo, nato pa nisem veliko razmišljal, ampak le streljal,« je povedal najboljši igralec tekme Denis Čerišev.

Drugi zvezdnik s klopi je robustni napadalec Artem Dzjuba, ki je dosegel gol za vodstvo s 3:0 89 sekund (!) po tem, ko je vstopil na igrišče, in asistiral za četrti gol. Vrhunec golijade pa je bil zadetek vezista moskovskega CSKA Aleksandra Goloviona s prostega strela z 20 metrov s strelom čez živi zid. »Dobro smo se spopadli s pritiskom, saj smo igrali sproščeno in učinkovito. Pred tekmo sem bil povsem miren, ker poznam svoje igralce in sem jim popolnoma zaupal, da bodo dostojno zastopali domovino. Vsak trener je odvisen od igralcev,« je bil filozofski selektor Rusije Stanislav Čerčesov, ki je ob golih od navdušenja svojim igralcem kar po vojaško salutiral.

Čeprav je imela Savdska Arabija večjo posest žoge, večje število in točnost podaj, je bila povsem nekonkurenčna, saj v okvir ruskega gola ni streljala niti enkrat. »Visok in nepričakovan poraz na težki tekmi. Rusija je delovala zelo dobro, čeprav se nam je zdelo, da ni v dobri formi. Tekmec nas ni z ničimer presenetil, ampak je poraz posledica naše slabe igre in pripravljenosti. Pozabiti moramo na slabo predstavo in spremeniti taktiko. Popolnoma zaupam v igralce,« je povedal selektor Savdske Arabije, Argentinec Juan Antonio Pizzi.