S postavitvijo novega logističnega centra, ki se bo raztezal na več kot 13 hektarjih zemljišča, bo trgovska družba Lidl občutno povečala skladiščne zmogljivosti, posodobili pa bodo tudi način dela, poenostavili logistični proces in skrajšali poti. »Nov logistični center bo največji tovrstni objekt v Sloveniji, zgrajen v zadnjih letih, in hkrati eno prvih naših modularnih skladišč na svetu. Velik bo 57.000 kvadratnih metrov, kar pomeni, da bo še enkrat večji, kot je trenutno obstoječi v Komendi, pri gradnji pa bomo mislili tudi na okolje in se potegovali za enega najbolj prepoznavnih mednarodnih okoljskih certifikatov LEED,« je ob položitvi temeljnega kamna razkril generalni direktor Lidla Gregor Kosi.

Povedal je tudi, da bodo za hlajenje uporabljali okolju prijazne materiale, za ogrevanje pa koristili toploto iz sončne elektrarne, ki bo imela zmogljivost enega megavata. Pri idejni zasnovi naložbe in pripravi projekta se bodo skoraj v celoti oprli na domače znanje, saj je že doslej pri projektu sodelovalo več kot 15 slovenskih podjetij. Naložba bo vredna 70 milijonov evrov, po zaključku gradnje pa se bodo iz Komende v celoti preselili na novo lokacijo v Arji vasi.

Lidl Slovenija je v enajstih letih, kar so prisotni v Sloveniji, precej utrdil svoj položaj in je eden večjih zaposlovalcev. Trenutno zaposlujejo okoli 1500 delavcev, 200 pa jih bo dobilo delo v novem modernem poslovno-logističnem centru v Arji vasi.