Po hudih nalivih v Zasavju se je nevihtni pas začel pomikati proti severovzhodu države. V Slovenj Gradcu je veter odkril del strehe industrijskega objekta, zaradi obilnega dežja so imeli gasilci nekaj dela s črpanjem vode in čiščenjem zamašenih jaškov. Regionalna cesta v Sv. Primožu v Občini Muta je bila zaradi podrtega drevesa nekaj časa zaprta, na Selovcu v Občini Dravograd pa je meteorna voda na dvorišče stanovanjske hiše nanosila zemljo in blato.

Okoli 18. ure so se težave začele na območju Zreč in Mozirja ter Slovenske Bistrice, kjer so imeli težave zaradi močnega vetra in meteornih voda.

Gasilci so imeli polne roke dela tudi v Posavju, ki ga je vremenska fronta dosegla okoli 19. ure in se nadaljevala vse do polnoči. Gasilci so v Podvrhu v Občini Sevnica čistili strugo potoka, ki je ogrožal gospodarski objekt. Nanosi materiala in podrta drevesa so zaprli nekaj cest v občinah Kostanjevica na Krki, Krško, Brežice in Sevnica. Med 18. in 18.30 je na širšem območju Krškega padala toča, ki je povzročila škodo predvsem na poljščinah.

Včerajšnje poplave v Kisovcu

Nevihta pot nadaljevala proti Štajerski in Prekmurju

Kasneje se je neurje preselilo nad Štajersko in Prekmurje. Težave so imeli na območju Ljutomera in Lendave, kjer so imeli gasilci največ dela z izčrpavanjem vode, čiščenjem odtočnih jaškov in odstranjevanjem naplavin s cest. Okoli 20. ure je meteorna voda zalila tudi prostore gasilskega doma v naselju Podgradje.

Težave zaradi meteornih voda, odkritih streh in podrtih dreves so po 19. uri imeli tudi na Ptujskem in Ormoškem. Gasilci so morali prekrivati odkrite strehe v Velikem Brebrovniku, Lešnici, Svetem Tomažu, Strmcu pri Ormožu, v Dobrovščaku, v Grabah v Občini Središče ob Dravi ter v naseljih Stanovno in Veličane v Občini Ormož. Težave zaradi meteorne vode so imeli v Gornjih Ključarovcih v Občini Sveti Tomaž in v Cvetkovcih v občini Ormož.

Nesreča med intervencijo

V Lešnici v Občini Ormož se je na poti na intervencijo prevrnilo vozilo gasilcev iz Ivanjkovcev; vozilo so postavili nazaj na kolesa, iz vozila je izteklo 30 litrov nafte, voznika, ki se je v nesreči poškodoval, pa so oskrbeli v zdravstvenem domu.

Na območju občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah so gasilci s cestišča odstranili in razžagali drevo ter počistili blato in kamenje z nekaterih cestnih odsekov. Podrta drevesa so delo gasilcem povzročila tudi v občinah Sveti Tomaž in Ormož.