Po podatkih policije je bilo oškodovanih osem podjetij, skupna škoda je trenutno ocenjena na 600.000 evrov, kriminalistična preiskava pa še poteka. V celoti je pogorela proizvodnja manjšega podjetja s štirimi zaposlenimi Rar novi, kjer se ukvarjajo z izdelavo toplih gred in rastlinjakov. »Pojma nimam, kaj je bilo. Le kak računalnik in hladilnik sta bila prižgana.

Vse je pogorelo. Delavnica, skladišče, pisarna, kamionček. Ja, trenutno smo ostali brez kruha. Jutri bo že bolj jasno, ali je kakšen od strojev še uporaben in kdaj bi lahko, seveda v drugih prostorih, spet zagnali proizvodnjo,« je povedal ustanovitelj in prokurist podjetja Boris Valenčič.

Na kraj požara je prva prihitela ekipa Gasilske brigade Ljubljana s štirimi vozili. »Ogenj je zajel streho, požar je bil v celoti razvit, zato smo morali poklicati okrepitve tako v naših vrstah kot tudi vsa okoliška prostovoljna društva. Napadli smo goreči objekt, prav tako pa preprečili, da bi se ogenj razširil še na sosednje stavbe, kjer je škoda nastala le zaradi vode. Intervencija je trajala do sedme zjutraj,« je povedal Robert Okorn iz Gasilske brigade Ljubljana. Skupaj je bilo v Stegnah natanko sto gasilcev – 74 iz devetih prostovoljnih društev ter 26 poklicnih.