State Department je v ponedeljek na svoji spletni strani objavil izjavo državnega sekretarja Mika Pompea pred zgodovinskim vrhom, pri čemer so kot kraj dogodka navedli hotel »v Singapurju, Malezija«.

Otoška državica in njena soseda sta bili v 60. letih prejšnjega stoletja dve leti res ena država, nato pa je Singapur zaradi etničnih delitev postal samostojen.

Napako so hitro popravili, ko se je začela širiti po svetovnem spletu. Kljub temu se je na družbenih omrežjih vsul plaz sarkastičnih komentarjev. »Za povprečnega Američana je svet Amerika,« je zapisal uporabnik Facebooka.

Eden od komentatorjev je napisal, da je napaka State Departmenta definitivno večje razočaranje za Singapur in Singapurce. Nek Malezijec pa je na Facebooku jezno napisal, da ne bi smelo priti do zamenjave, saj da je Malezija »bolj slavna« od mestne državice.

»Namerava Trump prispevati k ponovi združitvi Malezije in Singapurja?« se je vprašal uporabnik Twitterja. O napaki je na svoji strani na Facebooku poročal tudi malezijski časnik Star v članku z naslovom »Kako istočasno užaliti Singapurce in Malezijce«. »ZDA se morajo vrniti v osnovno šolo,« je komentiral bralec.