Obleko mu je predal italijanski astronavt Paolo Nespoli, ki je bil na srečanju skupaj s še štirimi astronavti. Trije so bili Američani, eden pa je bil ruski državljan. Nespoli je dejal, da je obleka narejena iz enakega materiala kot njihova. Na hrbtu ima napisano papeževo rojstno ime, Jorge Bergoglio, na rokavu pa je prišita zastava Argentine, od koder prihaja papež, navaja Reuters.

Nespoli je ob predaji obleke še dodal, da obleka naredi človeka. Ob tem pa povedal, da se je ekipa zaradi tega izreka odločila njegovo astronavtsko opremo malo spremeniti. »Ker ste Sveti oče in Sveti oče ima svojo uniformo, smo vaši obleki dodali belo ogrinjalo,« je dodal Italijan. Belo ogrinjalo ima všito zastavo Vatikana in uraden logotip Nase, na katerem je všito ime papež Frančišek. Papež je bil nad darilom očitno navdušen.

Papež lani klical na vesoljsko postajo

Do obiska je prišlo, ker je bil Nespoli eden od prisotnih astronavtov na vesoljski postaji, s katero je papež lani opravil dvajsetminutni video klic. V tistem pogovoru je papež dejal, da je Zemlja krhka stvar, ki se lahko vsak čas uniči ter da imajo astronavti poseben privilegij videti Zemljo s perspektive Boga, še dodaja Reuters.