Luka Dončić ni bil edini prijavljeni slovenski košarkar na naboru. Na seznamu je bil tudi 197 centimetrov visoki branilec Blaž Mesiček, ki je zadnjo sezono igral v Italiji in ki je prav danes dopolnil 21 let. Njegov zastopnik, Miško Ražnatović, je sinoči sporočil, da je s seznama umaknil njegovo ime. Na njem pa sta me drugimi ostala tako Luka Dončić kot Jusuf Sanon, ukrajinski branilec afriških korenin, ki je bil zadnjo sezono član Petrola Olimpije.

Luka Dončić, ki mu strokovnjaki že ves čas napovedujejo visoko uvrstitev na naboru, zagotovo najvišjo med vsemi Slovenci v zgodovini lige NBA (Boštjan Nachbar je bil 2002 petnajsti izbor Houstona), pa še nekaj časa ne bo vedel, ali se bo lahko osebno udeležil nabora.

Morda bo nabor spremljal iz Evrope

Njegov Real Madrid namreč v sredo začenja finale španskega prvenstva proti Baskonii iz Vitorie. Ekipi igrata na tri zmage, datumi tekem pa so 13., 15., 17., 19. in 22. junij. Če bo torej finala konec pred peto tekmo, bo Dončić najverjetneje odšel v ZDA, sicer pa bo nabor spremljal na daljavo. Slednje bi hkrati pomenilo, da bi se lahko udeležil kvalifikacijskih tekem Slovenije za SP proti Španiji (28. 6.) in Črni gori (1. 7.) v Stožicah.

Zadnje novice iz ZDA v zvezi z Dončićem so znova precej kontradiktorne. Medtem ko mu nekateri strokovnjaki še naprej pripisujejo drugo ali tretje mesto, ga druge projekcije uvrščajo šele na peto mesto. Zanj naj bi se močno ogrel Los Angeles Clippers; Jerry West, svetovalec pri klubu, je bojda že stopil v stik s Phoenixom in Sacramentom, ki bosta izbirala prva, in jima predal ponudbi za prestop Dončića v Clippers.