Tudi velika sončna očala niso mogla skriti solz, s katerimi je nekdanji košarkar NBA Dennis Rodman pospremil opis svojega vidika srečanja Kima in Trumpa za CNN. In jih tudi ni želel – zanj je namreč srečanje in dogovor, ki sta ga njegova prijatelja sprejela, velik uspeh, za katerega se je boril leta. »To je velik dan. Srečen sem,« je povedal.

Dennis povezuje države

Rodman, ki je intervju s Chrisom Cuomo opravil z »Make America great again« (Naredimo Ameriko znova veliko, op.p.) športno čepico, s katero se je poklonil osnovni ideji svojega predsednika, se je že večkrat javno pohvalil, kako veliko vlogo ima pri zbliževanju odnosov med Kimom in Trumpom. »Vedno sem verjel v pomoč Severni Koreji. Ko sem pobliže spoznal njihovo kulturo in stanje, sem se počutil kot doma. Tega nikoli nisem počel zaradi denarja. Gre za to, da je Dennis Rodman najmogočnejša oseba na svetu, ki povezuje države,« se je nič kaj skromno potrepljal po ramenih.

Hvale vendarle ni ohranil zgolj zase, ampak jo je namenil tudi Donaldu Trumpu: »Prestopil je ustaljene okvirje in uresničil srečanje.« To ni uspelo prejšnjemu predsedniku Baracku Obami, pa čeprav se je Rodman neumorno trudil za sodelovanje. »Ni me niti pogledal,« je povedal za CNN. Nad njegovim udejstvovanjem na drugem koncu sveta očitno res niso bili vsi navdušeni, saj je dobil kar nekaj groženj s smrtjo: »Ko sem se leta 2014 vrnil iz Severne Koreje, so mi grozili. A nisem klonil. Vedel sem, da se bodo stvari spremenile. Bil sem edini, ki je verjel v to.«

»Pijan ali zadrogiran«

Iz Bele hiše naj bi mu tudi sporočili, da je predsednik izjemno ponosen nanj ter se mu zahvaljuje za pomoč. Če je to res, potem so se stvari od leta 2014 res zelo spremenile. Takrat je Trump, ki še ni bil predsednik, v odziv na morebitno skupno potovanje v Severno Korejo Rodmana opisal kot »ali pijanega ali zadrogiranega«. »Nori Dennis Rodman pravi, da sem hotel iti v Severno Korejo z njim. Nikoli nisva govorila o tem, nimam nikakršne želje, to je zadnji kraj na svetu, ki ga želim obiskati,« je takrat tvitnil Trump.

Rodman je morda res edina oseba na svetu, ki ima osebni odnos tako s Kimom kot s Trumpom (z njim je pred leti sodeloval v njegovi oddaji The Celebrity Apprentice, Zvezdniški vajenec, a ga je Trump odpustil). Severnokorejskega voditelja je opisal kot velikega otroka, ki se zelo rad zabava. »Naredil je ogromno selfijev. Želi si iti po svetu, želi si priti v ZDA,« je večkrat dejal.