Položaj Zlatka Zahovića, ki se je pred kratkim vrnil z dopusta, v klubu še vedno ni znan. Medtem ko je ekipa že pričela s pripravami na novo sezono, se v pisarnah mariborskega nogometnega kluba in na ulicah Maribora največ govori o položaju Zahovića. Še vedno namreč ni znano, ali bo Zahović odšel, ostal ali bo njegovo delo na položaju športnega direktorja zamrznjeno.

Kot navaja Delo, je Zahovičev položaj odvisen od odziva predsednika kluba Draga Cotarja, s katerim Zahović očitno ni več na isti valovni dolžini. »Odkar je predsednik Drago Cotar prevzel športni del kluba, Maribor ni več prvak. Maribor nima več vodje,« je bil jasen tvorec mariborskih uspehov v tem desetletju in vrgel rokavico prvemu možu kluba.

»Dva meseca se ni zgodilo nič. Pričakoval sem, da bo klub sklical novinarsko konferenco, povedal svoja stališča ali odločitev, a se ni odzval niti na kazen NZS. Ni se pritožil. Mislim, da je stanje duha nesprejemljivo, o čemer največ povedo predsednikove besede med enim od obiskov slačilnice. Dejal je, da gremo naprej, četudi bo Maribor peti. Takšno razmišljanje po mojem prepričanju ne ustreza NK Maribor. To kaže na nespoštovanje do kluba in navijačev«, Delo navaja Zahovića.

Dogajanje v slačilnici pestro tudi brez prvega moža

Priprave na novo sezono potekajo pod vodstvom dozdajšnjega trenerja Darka Milaniča, ki pa še ne ve, v kakšni postavi bo Maribor nastopal v prihodnji sezoni. Na izhodnih vratih naj bi bila Luka Zahović, ki si je z odličnim spomladanskim delom sezone priigral odlične možnosti za nov odhod v tujino. Za odhod je pripravljen tudi Damjan Bohar, ki ni zadovoljen s statusom, ki ga je imel v ekipi v drugi polovici sezone. Kot nov obraz se v klubu omenja najboljši igralec Celja v prejšnji sezoni Rudi Požeg Vancaš.