1. januar: Kim v novoletnem govoru preseneti z napovedjo mogoče udeležbe severnokorejske delegacije na zimskih olimpijskih igrah v Južni Koreji, kar oceni za dobro priložnost za spravo med državama. Iz Seula sledi povabilo na igre.

9. februar: Ob odprtju iger športniki obeh Korej korakajo pod isto zastavo.Prisotni sta tudi severnokorejska in ameriška delegacija, a se stikom izognejo.

8. marec: V začetku marca Pjongjang obišče južnokorejska delegacija. Njen vodja, direktor za nacionalno varnost Chung Eui Yongom, potem odpotuje v ZDA in prenese Kimovo vabilo za srečanje. Trump ga sprejme in napove, da bo vrh verjetno maja. Nekateri opazovalci menijo, da je za pripravo premalo časa.

96 dni mine od najave srečanja Kim-Trump do njegove izvedbe.

29 dni je leta 2001 minilo od najave do izvedbe srečanja Bush-Putin v Sloveniji 16. junija.

27. april: tretje srečanje voditeljev obeh Korej v zgodovini. Kim in Moon Jae In se srečata na demilitariziranem območju.

Diplomatsko mravljišče

Po napovedi vrha sledi pestra diplomatska dejavnost. Kim konec marca prvič odide v tujino v vlogi šefa države in se v Pekingu sreča s Xi Jinpingom. Mike Pompeo dvakrat obišče Pjongjang. Ob drugem obisku maja Kim v znak dobre volje izpusti tri zaprte Američane.

10. maj: Trump na twitterju sporoči, da se bo s Kimom dobil 12. junija v Singapurju.

24. maj: Trump vrh odpove zaradi ostrega odziva Pjongjanga na vojaške vaje ZDA in Južne Koreje in na izjave o denuklearizaciji po zgledu Libije. Severna Koreja vseeno razstreli kompleks za jedrske poskuse.

1. junij: Po srečanju s Kimovim najvišjim pribočnikom v Ovalni pisarni Trump sporoči, da vrh čez enajst dni vendarle bo.

7. junij: Trump izjavi, da bo Kima morda povabil v ZDA, če bo srečanje v Singapurju plodno.