Paul je postal atrakcija med svetovnim prvenstvom v Južni Afriki, ko je najprej pravilno napovedal vseh sedem izidov tekem nemške reprezentance, nato pa še zmagovalce svetovnega prvenstva Špance. Njegova naloga je bila med dvema škatlicama z zastavama držav izbrati tisto, v katero so mu oskrbovalci nastavili školjko.

Rusi zdaj stavijo na Ahila, ki bo dobil posode s hrano, na katerih bodo zastave držav, sam pa bo skušal izbrati zmagovalca.

»Ahil vidi s srcem«

»Ahila smo izbrali, ker je lep, pa tudi, ker je gluh - tako kot vsi beli mački z modrimi očmi - zato ima bolj izostreno intuicijo. Vidi s srcem,« je povedala veterinarka Ana Kasatkina, ki skrbi za mačke v umetnostnem muzeju Ermitaž v Sankt Peterburgu.

Ahil bo za čas svetovnega prvenstva zapustil svoje bivališče v kleti muzeja, kjer skupaj z drugimi mački skrbi, da se v svetovno znanem muzeju ne zaredijo glodalci. Med prvenstvom bo bival v bližnji kavarni Cat Republic.

»Tam bo bival med prvenstvom, da bo v pravi formi, saj se bo lahko prosto gibal in se družil z gosti,« je za francosko tiskovno agencijo AFP dodala Kasatkina.

Ahil je lani med pokalom konfederacij, ki služi kot generalka za svetovno prvenstvo, pravilno izbral zmagovalce treh dvobojev, med drugim prve in zadnje tekme.

Maček Ahil pa ne bo prva žival, ki bo skušala stopiti v jasnovidne čevlje hobotnice Paula. Na svetovnem prvenstvu leta 2014 v Braziliji sta svojo srečo poskusila švicarski morski prašiček Madame Shiva in britanska piranja Pele, a nobeni živali ni uspelo uganiti zmagovalca.