Lastnik zmagovalne srečke, ki ne želi biti imenovan, je kupil tri srečke v trgovini v bližnjem kraju Lincoln, po žrebanju pa je v omenjeni lokalni trgovini v svojem domačem kraju preveril, ali je kaj tudi zadel.

Potem ko je preveril dve srečki, je odšel iz trgovine, na pultu pa pozabil tretjo, je poročal lokalni časnik Salina Journal.

Ko so zaposleni preverili številke na srečki, so ugotovili, da je zadela milijon dolarjev.

Kal Patel, ki je dolgoletno stranko poznal in je vedel, v katerem delu mesta živi, se je nato odpravil z avtomobilom v njegovo sosesko, da bi ga našel, vendar njegove hiše ni našel. Vrnil se je v trgovino, nato pa se znova zapeljal v sosesko. Drugi poskus je bil uspešen, saj je videl lastnika srečke skupaj z njegovim bratom v avtomobilu in ga ustavil.

Patel ni želel živeti s krivdo

Kot je povedal Patel, jima je pokazal srečko in povedal, da je zadela milijon dolarjev. »Začela sta se tresti. Nista mogla verjeti,« je povedal.

Prijatelji so bili do Patela kritični, ker je lastniku vrnil srečko, a je dejal, da ni želel živeti s krivdo, da je zadržal denar. »Dobro sem se počutil, ko sem jima jo vrnil,« je povedal ter dodal, da ga veselijo tudi dobri odzivi mnogih, ki so mu dejali, da jim je vrnil vero v človeštvo.

Lokalna televizija je nato poročala, da je Patel preko neke odvetniške pisarne prejel ček za 1200 dolarjev za svoje dobro delo.