Vodstvo Nogometnega kluba Olimpija s predsednikom Milanom Mandarićem in njegovimi svetovalci na čelu v strogi tajnosti nadaljuje iskanje novega trenerja članskega moštva. Uradne informacije kluba so zelo skope, za naslednika Igorja Bišćana pa je odprtih več možnosti.

Znano je, da želi Mandarić na vročo ljubljansko klop ustoličiti poslušnega trenerja, ki bo upošteval želje prvega plačnika Olimpije. Potem ko so v Stožicah prejšnji teden bučno proslavili dvojno krono, je Mandarićev naslednji veliki cilj napad na prestižno ligo prvakov, vendar Olimpija dober mesec dni pred začetkom kvalifikacij nima niti trenerja niti konkurenčnega moštva. Šampionska zasedba je skorajda prepolovljena, časa za iskanje optimalnih rešitev pa je iz dneva v dan manj.

Pisali smo že, da je bil Mandarićev prvi kandidat za trenerja nekdanji selektor slovenske reprezentance Slaviša Stojanović, a je po naših neuradnih informacijah že izpadel iz vseh kombinacij za selitev v Stožice. V javnosti krožijo različne interpretacije glede Stojanovića, ki naj bi sprva pokazal interes za prevzem članskega moštva Olimpije, vendar naj bi se pozneje brez konkretnih pojasnil ohladil. Naši viri zagotavljajo, da zdaj niti Olimpija ni več zainteresirana za Stojanovića, s katerim smo večkrat poskušali vzpostaviti stik, a je njegov mobilni telefon zvonil v prazno.

Med slovenskimi trenerji za klop Olimpije zmanjkuje kandidatov, ki bi ustrezali konceptu Milana Mandarića. Njegova velika želja je, da bi Olimpija igrala napadalnejši in atraktivnejši nogomet kot pod vodstvom prinašalca lovorik Igorja Bišćana, ki se je izkazal za velikega pragmatika tudi v pogajanjih za nadaljnje sodelovanje v Ljubljani. Že zdaj je jasno, da se bo Bišćanov naslednik znašel pod velikim pritiskom evropskega uspeha in ponovitve dosežkov v domačih tekmovanjih iz minule sezone. Menda naj bi se v kombinacijah za prihod v Olimpijo znašla vsaj dva trenerja z Balkana, kjer ima Mandarić dolgoletno mrežo poznanstev. V zadnjih treh letih je Olimpijo s področja nekdanje Jugoslavije poleg Hrvata Bišćana vodil še srbski trener Marko Nikolić, ki je z načinom dela pokazal velik potencial, a je padel zaradi rasizma in pritiska (predvsem tujih) medijev.

Po nekaterih informacijah namerava Olimpija danes popoldne objaviti ime novega trenerja, saj bi se v nasprotnem primeru preveč zavlekel dolgotrajen proces oblikovanja članskega moštva. Dokler so državni prvaki brez trenerja, v čakalnici namreč ostajajo tudi potencialne okrepitve igralskega kadra. S kakšno podobo se bo Olimpija predstavila čez mesec dni, ostaja velika neznanka, saj bo novi trener novince v moštvu izbiral po posvetovanju z Mandarićem. Če bi Bišćan ostal na trenerskem položaju, bi članska ekipa priprave na novo sezono začela prihodnji četrtek, vodstvo kluba pa v spremenjenih okoliščinah načrtuje prvi trening že dva dni prej.