Romunka Simona Halep in Američanka Sloane Stephens sta finalistki letošnjega Rolanda Garrosa, drugega teniškega turnirja največje četverice. Obe sta bili prepričljivo boljši od tekmic, Španke Garbine Muguruza in Madison Keys. Prva igralka sveta Simona Halep se je uvrstila v četrti finale turnirjev največje četverice, tretjega v Parizu. Doslej je izgubila vse tri finale, zadnjega letos na OP Avstralije proti Carolini Wozniacki. Sloane Stephens pa se je uvrstila v svoj drugi finale na turnirjih za grand slam, potem ko je lani osvojila OP ZDA.

»Merci, Paris, je t'aime (hvala Pariz, ljubim te, op. p.),« se je pariški publiki po uvrstitvi v finale zahvalila Sloane Stephens, ki je proti najboljši prijateljici v polfinalu izgubila le en začetni udarec, pa še tega pri vodstvu s 5:2 v drugem nizu. »Dobro sem začela dvoboj, vse je bilo na svojem mestu. Borila sem se za vsako žogo, kar se mi je obrestovalo. Našla sem pravo razmerje med napadalno igro in obrambo, kar je v tenisu vselej težko. Imela bom novo priložnost, da končno zmagam na turnirju za grand slam,« se zaveda Simona Halep, ena najboljših teniških igralk na svetu, ki še ni osvojila turnirja največje četverice.

Argentinci so bili bržčas zadovoljni z današnjim polovičnim četrtfinalnim uspehom med posamezniki. Juan Martin del Potro se je po zmagi nad Marinom Čilićem drugič v karieri uvrstil v polfinale Rolanda Garrosa. Dobil je izjemno pomembni prvi točki dvoboja, s katerima je dobil prekinjeno podaljšano igro. Marin Čilić je bil izenačen tekmec, Del Potro pa boljši v ključnih trenutkih. Po zmagi so Argentinca preplavila čustva. »Srečen in ponosen sem, da sem znova v polfinalu turnirja za grand slam. Po treh operacijah zapestja sem večkrat pomislil, da je moje kariere konec. A sem se nekako pobral,« je s solznimi očmi povedal Juan Martin del Potro.

Rafael Nadal se je danes pokazal v stari šampionski podobi. Potem ko je bil proti Diegu Schwartzmanu v sredo še v izgubljenem položaju, ga je rešil dež. Po dvajsetminutni prekinitvi je v naslednji minutah dobil tri ključne igre. Danes je delo opravil do konca ter prepričljivo ugnal žilavega Argentinca. »Tokrat mi je šlo vreme na roko. Na začetku dvoboja nikakor nisem našel pravega ritma, igral sem preveč za zadnjo črto, kar je Diego izkoristil in narekoval ritem. Po prekinitvi sem igral bolj agresivno, danes pa sem znova našel pravo igro,« je povedal Rafael Nadal.

Danes bosta v Parizu moška polfinala. Rafael Nadal bo favorit proti Juanu Martinu del Potru, Dominic Thiem pa proti italijanski senzaciji Marcu Cecchinatu. Še nekaj statističnih podatkov: Del Potro je proti Nadalu dobil dva od zadnjih treh medsebojnih dvobojev, a izgubil najpomembnejšega lani v polfinalu OP ZDA. V skupnem seštevku je boljši Nadal, ki je dobil devet medsebojnih tekem od štirinajstih. Cecchinato in Thiem sta dobila vsak po en medsebojni dvoboj. Pred petimi leti je bil na peščeni podlagi boljši Italijan, pred štirimi na trdi pa Avstrijec. Thiem se je tretjič zapored uvrstil v polfinale v Parizu, a še nikoli v finale.