Osrednja osebnost današnjega obračuna v Quicken Loans Areni je bil Kevin Durant, ki je dosegel kar 43 točk, kar je njegov absolutni rekordni strelski izkupiček v končnici, medtem ko je prvi zvezdnik kalifornijske ekipe Steph Curry dosegel zanj skromnih 11 točk.

Devetindvajsetletni in 206 cm visoki Durant, ki velja za enega najbolj raznovrstnih igralcev v najmočnejši košarkarski ligi na svetu, je tudi v odločilnih trenutkih dvoboja prevzel odgovornost na svoja ramena. 49 sekund pred koncem tekme je z velike razdalje zadel trojko za vodstvo s 106:100 ter zapečatil usodo domače zasedbe.

»Njegova predstava je bila neverjetna. Kot trener lahko rečem le, da je pravo razkošje imeti igralca, kot je KD, ki vedno najde prave rešitve na najbolj zahtevnih tekmah,« je po tekmi dejal trener kalifornijske zasedbe Steve Kerr.

Izjemno predstavo so mu priznali tudi osmoljenci današnje tekme. »Durant je bil pravi morilec moje ekipe,« je po tekmi dejal LeBron James, ki je znova dosegel trojni dvojček (33 točk, 11 podaj in 10 skokov).

»Izgubili smo izjemno pomembno bitko, poraz zelo boli. Na današnji tekmi nismo izkoristili priložnosti, a puške ne bomo vrgli v koruzo. Na četrti tekmi bomo skušali zmagati in podaljšati finalno serijo. Danes nismo igrali slabo, po mojem mnenju pa je Golden State odigral eno najboljših tretjih četrtin v zgodovini NBA,« je dodal LeBron.

Pri Clevelandu je bil najbolj učinkovit LeBron James s 33 točkami. Domača ekipa je uvodoma imela niti igre v svojih rokah, na polčasu je vodila z 58:52, v drugi polovici tekme pa se je tehtnica odločno nagnila na stran petkratnih prvakov lige NBA v letih 1947, 1956, 1975, 2015 in 2017.

V zgodovini NBA še nobena ekipa v velikem finalu ni zapravila vodstva s 3:0.

sd