Generalni direktor Radiotelevizije Slovenija (RTVS) Igor Kadunc naj bi se tako pri iskanju naslednika Ljerke Bizilj, ki je mandat direktorice televizije predčasno končala 4. junija, odločal med donedavno urednico televizijskih dnevnoinformativnih oddaj Šetinc Paškovo in odgovornim urednikom televizijskega programa v mariborskem regionalnem RTV centru Medvedom.

Kadunc mora svojo izbiro, če se bo sploh odločil za katerega od obeh kandidatov, programskemu svetu sporočiti teden dni pred omenjeno sejo 18. junija. Direktorja televizije, enako kot v primeru radia, imenuje generalni direktor RTVS na podlagi javnega razpisa po pridobitvi predhodnega soglasja programskega sveta.

Nepopolno prijavo naj bi oddala tudi Miša Molk

Od odstopa Biziljeve opravlja Kadunc v okviru pooblastil generalnega direktorja tudi naloge direktorja nacionalne televizije. Takšno odločitev je sporočil na seji programskega sveta 21. maja, zanjo pa ni rabil soglasja sveta.

Sicer je po neuradnih podatkih nepopolno prijavo za mesto direktorja televizije oddala nekdanja urednica razvedrilnega programa Miša Molk, ki je bila tudi prva varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev. Kdo je zamudil s prijavo, pa STA ni uspela izvedeti.