Ploščo je imel v lasti nekdanji zaposleni v tovarni gramofonskih plošč v Kanadi. Do nje se je dokopal, ko jo je dala natisniti Princeova založba Warner Bros. Ko je slišal, kakšen znesek so dosegle ostale kopije, se je povezal z Jeffom Goldom, nekdanjim podpredsednikom založbe, ki je v 90. letih sodeloval s Princeom, zdaj pa vodi trgovino glasbenih memorabilij Record Mecca.

Kot je Gold povedal za BBC, ve veliko o Princeovih ploščah, zato je bil presenečen nad kanadskim izvodom albuma, ker je menil, da ta ne obstaja. V tem letu je prodal že nekaj izvodov plošče The Black Album. V tem primeru, potem ko jo je podrobneje pregledal in potrdil njeno avtentičnost, jo lastniku pomaga prodajati prek spletne glasbene tržnice Discogs.

Ker pa je bila plošča večkrat predvajana, po pričakovanjih ne bo dosegla tolikšnega zneska kot njene ameriške različice. Kljub temu cena znaša 27.500 dolarjev, poroča BBC.

»Obstaja veliko resnih zbirateljev Princeove glasbe in povpraševanje močno presega ponudbo. Mislim, da bo hitro prodana,« je povedal Gold.

The Black Album je Prince nameraval objaviti po plošči Sign o' the Times leta 1987. Izid je bil predviden decembra tega leta, a le nekaj tednov pred tem si je premislil, domnevno po izkušnji z ekstazijem. Naročil je, naj ploščo uničijo, in založba Warner Bros je privolila. Enako je storila že nekaj mesecev pred tem, ko je zvezdnik želel, da bi izšla "v črnini", brez imena in umetniškega dela na naslovnici.