Obračun letos najboljših ekip nogometne lige prvakov, ki ga je s 3:1 dobil Real Madrid, sta v veliki meri zaznamovali katastrofalni napaki Liverpoolovega vratarja Lorisa Kariusa iz katerih so Španci dosegli dva od treh zadetkov. Nemec se je zaradi katastrofalne predstave znašel na udaru hudih kritik, nekatere navijače pa je ujezil celo tako zelo, da so mu grozili s smrtjo.

A če gre verjeti izsledkom testov, ki jih je 24-letnik opravil v bolnišnici v Bostonu, bi bile njegove napake lahko posledica pretresa možganov. Utrpel naj bi ga v začetku drugega polčasa, ko ga je ob izidu 0:0 v glavo s komolcem udaril branilec Reala Sergio Ramos.

Po trditvah zdravnika Rossa Zafonta je povsem mogoče, da je udarec vplival na Nemčevo nadaljnjo predstavo. Kot je dejal, je do izsledkov prišel po ogledu posnetka, fizičnem pregledu nogometaša in objektivno merljivih podatkih. Ob tem je pristavil, da je Karius med tekmo najverjetneje trpel za vizualno prostorsko motnjo, zaradi česar oseba težje procesira vizualne informacije, prav tako pa s težavo oceni, kje v prostoru se nahajajo objekti. »Pričakujemo, da si bo udarca v celoti opomogel,« je še dejal Zafonta.

Kot še poroča BBC, je Karius teste v bostonski bolnišnici opravil, medtem ko je preživljal počitnice v Združenih državah Amerike.