Avtorji serije Igra prestolov se vsako leto skušajo izogniti curljanju scenarijev še nepredvajanih delov na splet. Ker so lani hekerji kljub strogemu varovanju uspeli v roke dobiti in objaviti posamezne scenarije, so se pred snemanjem osme sezone ustvarjalci odločili uporabiti še strožje strategije, pojasnjuje igralec Nikolaj Coster-Waldau, ki v seriji upodablja Jaimija Lannisterja.

Kot je dejal, dobijo igralci v roke digitalne scenarije, ki se po zaključku snemanja posameznega prizora uničijo in s tem preprečijo, da bi skrivnosti teh prizorov prišle v roke nepridipravom.

»Letos so zelo strogi, celo rahlo obsedeni s tem, da zgodbe ne bi predčasno prišle v javnost,« je za Elite Daily na filmskem festivalu v Cannesu dejal Nikolaj. »Ko posnamemo določen prizor, scenariji kar izginejo. Da bi jih po končanem snemanju prizora dobil v roke, je misija nemogoče,« se je pošalil.

Povsem brez kvarnikov sicer ni šlo. HBO je namreč že pred časom izdal, da bo v zadnjih delih sezone umrlo kar nekaj glavnih likov.