Ko je že kazalo, da bo sedemindvajsetletni nogometaš poleti za visoko odškodnino odšel k aktualnemu španskemu prvaku iz Barcelone, je očitno prišlo do zasuka. Čeprav napadalec svoje odločitve še ni uradno potrdil, pa španski mediji navajajo, da bo Antoine Griezmann tudi v prihodnji sezoni igral za Atletico iz Madrida.

Kot piše španski dnevnik ABC, naj bi na njegovo odločitev močno vplival nedavni uspeh Atletica v evropski ligi, saj je Francoz s tem dobil potrditev, da se klub lahko poteguje za lovoriko tako v domačem prvenstvu kot ligi prvakov. Pri ABC ob tem še dodajajo, da bo Griezmann za zvestobo nagrajen z visoko povišico.

V celotni zgodbi utegne najkrajšo potegniti Barcelona. Ker je njen predsednik Josep Maria Bartomeu priznal, da so se o prestopu pogovarjali z igralčevim agentom, ji grozi visoka kazen. Po poročanju časopisa As pri Mednarodni nogometni zvezi Fifa resno razmišljajo, da zaradi kršenja pravil proti Kataloncem sprožijo preiskavo. Če se bo izkazalo, da je Barcelona kriva, ji grozi prepoved registracije nogometašev v naslednjih petih prestopnih rokih.