Pri kajakašicah je s polfinalom najhitreje opravila Avstrijka Corinna Kühnle, pri kanuistih je bil najhitrejši Britanec David Florence.

V slovenskem taboru po današnjih posamičnih vožnjah niso bili zadovoljni, na tem prvenstvu so namreč osvojil kar štiri uvrstitve tik za mesti, ki so vodila v finala, svojih napak se zaveda tudi Kragljeva.

»Načeloma sem hitra, to že vem, a sem si privoščila preveč napak, vožnja ni bila dovolj zbrana. Zasedla sem 11. mesto, če bi imela malo sreče, bi se uvrstila v finale ... Bila sem najhitrejša s tremi dotiki, škoda za tistega enega dodatnega, brez njega bi bila v finalu. A tudi druge so delale napake, sama pa si jih ne bi smela privoščiti toliko,« je povedala Kragljeva, ki je v cilju zgolj zmajevala z glavo, saj se je že zavedala, da je dobra uvrstitev splavala po rokavu reke Vltave.

»Vsem nam je zmanjkalo malo sreče, mislim, da vsi dobro veslajo, a kajak je takšen, da izpadejo tudi svetovni in olimpijski prvaki, se zgodi. Zdaj ni razloga za paniko, upam, da mi bodo naslednje vožnje stekle, na koncu koncev pa imamo v naši reprezentanci evropskega prvaka in moramo biti s tem zadovoljni,« je po tekmi še dejala Kragljeva.

Z 11. mestom je vstop v finale deseterice za nekaj desetink zgrešil tudi Savšek, sicer aktualni svetovni prvak. »V bistvu sem upal, da mi uspe priti do finala, a na žalost mi ni uspelo. Zdaj sem malo slabše volje, ker nisem dobil priložnosti, da bi se potegoval za najvišja mesta. Nimam kaj, grem z dvignjeno glavo naprej, proti novim tekmam,« je povedal Ljubljančan.

»Škoda je, ker sem se veliko posvečal temu evropskemu prvenstvu, si prizadeval, da bi naredil dober rezultat, ker hiter sem, a mi je zmanjkalo natančnosti, naredil sem dva dotika, osvojil 11. mesto, ki je najbolj nehvaležno,« je še dejal Savšek.

Popoldan bodo tako boji za posamična odličja kanuistov in kajakašic minili brez slovenskega zastopstva, Slovenci bodo lovili ekipna odličja. Pri kanuistih bodo Slovenijo zastopali Savšek, Božič in Jure Lenarčič, pri kajakašicah pa Kragljeva, Eva Terčelj in Ajda Novak.