Nemec je v tretjem krogu prav tako zmagal po treh nizih, njegova žrtev je bil Estonec Jürgen Zopp. Za presenečenje je poskrbel Rus Karen Hačanov, ki je gladko ugnal 15. nosilca Francoza Lucasa Pouilla, v osmino finala so se zaenkrat uvrstili še Italijan Fabio Fognini, ki je bil po maratonu v petih nizih boljši od Britanca Kyla Edmunda, Južnoafričan Kevin Anderson, Argentinec Diego Schwartzmann in Belgijec David Goffin.

Slab dan sta imeli češki favoritinji Karolina Pliškova in Petra Kvitova, šesta in osma nosilka sta morali priznati premoč Rusinji Mariji Šarapovi oziroma Estonki Anett Kontaveit. Estonka je oba niza dobila v podaljšani igri, s tem pa napovedala, da bi lahko poskrbela za podobno presenečenje kot lani Latvijka Jelena Ostapenko, ki je turnir dobila.

»Zakaj pa ne. Ženski tenis je zelo izenačen, vsaka igralka lahko premaga vsako. Sama sicer razmišljam samo o naslednji tekmi, kam me bo pot pripeljala, pa bomo še videli. Zagotovo tudi moja skupna zmaga ni nemogoča,« je optimistično razpoložena Kontaveitova, ki je prekinila niz 13 zaporednih zmag Kvitove. Estonka, v osmini finala se bo pomerila z Američanko Sloane Stephens, je na turnirju v Rimu premagala Venus Williams in Caroline Wozniacki, strokovnjaki pa so mnenja, da lahko premaga prav vsako igralko na svetu.

Slabše od Kvitove jo je odnesla Pliškova

»Če se dobro počutim, lahko presenetim vsako igralko. Pred turnirjem me je sicer skrbelo, saj sem prebolela virusno okužbo, a vidim, da večjih posledic bolezen ni pustila. Ustreza mi tudi, da nisem Šarapova, za mano se ljudje ne ozirajo, nihče tudi ne računa resno name, zato ne čutim nikakršnega pritiska,« je še dejala Kontaveitova.

Še slabše od Kvitove jo je odnesla njena rojakinja Karolina Pliškova. Po vseg 59 minutah igre je morala priznati premoč Šarapovi, ki je pokazala odlično igro in tudi napovedala boj za tretjo zmago na tem turnirju.

»Vedela sem, da moram proti močni nasprotnici igrati dobro. Uspelo mi je ostati agresivna, igrala pa sem tudi taktično zelo dobro,« je po nastopu dejala Rusinja, zmagovalka Pariza leta 2012 in 2014 in navdušila navijače na tribunah, ki se jim je za navijanje zahvalila v francoščini.

Lanska zmagovalka Wimbledona Španka Garbine Muguruza se je v osmino finala prebila z gladko zmago s 6:0 in 6:2 proti Avstralki Samanthi Stosur, ki je pred osmimi leti zaigrala v finalu turnirja v francoski prestolnici. V osmini finala bo Španka igrala z Ukrajinko Lesijo Curenko, ta je s 6:2 in 6:4 ugnala 16. igralko sveta Slovakinjo Magdaleno Rybarikovo.