»Zidane mi je vedno zaupal, kar je zelo pomembno v odnosu med trenerjem in igralcem,« je povedal vratar belih baletnikov Keylor Navas. Kostaričan je pri francoskemu trenerju posebej cenil njegovo odkritost, saj je »ne glede na to, kaj je imel povedati, to povedal v obraz«. Ob tem je Zidana Navas postavil ob bok Rafi Benitezu in Carlu Ancelottiju.

Prvi zvezdnik kraljeve zasedbe Cristiano Ronaldo je v tem času na dopustu v španski Marbelli, dogajanje v klubu pa je pospremil na instagramu: »Čutim le ponos, ker sem bil tvoj igralec. Trener, hvala za toliko stvari.« Portugalec bo gotovo pogrešal Francoza, saj sta bila v zelo dobrem odnosu, sploh glede na številne dobre poteze Zidana, ki je znal pomagati Ronaldu, ko je padla njegova forma.

Capello: Če letos ne bi osvojil lige prvakov, bi ga odpustili

Zanimivo je dogajanje v španski prestolnici pospremil nekdanji trener kluba Fabio Capello, ki je prepričan, da bi bil Zidane odpuščen, v kolikor mu letos ne bi uspelo osvojiti lige prvakov. »To je bila najboljša možna odločitev glede na slabo vzdušje v Madridu,« je povedal za Sky Sports in dodal: »Za to, kar mu je uspelo, je zasluženo med trenerskimi velikani.« Med drugim je Italijan kritiziral predsednika Florentina Perez, češ, da se očitno še vedno preveč vtika v trenerjevo delo. Za naslednika na stolčku Reala pa največ možnosti pripisuje nekdanjem kapetanu Reala in sedanjemu trenerju mladinskega pogona Gutiju.

Na odločitev Francoza se je odzval tudi španski teniški igralec Rafael Nadal, ki je sicer velik navijač Madrida. »Nekoliko sem presenečen, ker se o možnosti odhoda v zadnjem času ni govorilo. Upam, da to ni dokončno slovo. Je legenda našega kluba tako kot igralec kot tudi trener, hkrati pa je oseba z zelo dobrim značajem. Težke trenutke je pospremil z nasmehom in se pri tem ni pritoževal čez sodnike, igralce ali klub. Španec je dodal, da je Zidane prav tako odličen vzornik mladim igralcem.«

Real Madrid naj bi kot potencialni zamenjavi sicer že kontaktiral selektorja Nemčije Joachima Löwa in trenerja Tottenhama Mauricia Pochettina. Zinedine Zidane po vsega dveh sezonah in pol kraljevi klub zapušča kot drugi najuspešnejši trener v njegovi zgodovini. Osvojil je devet lovorik, med drugim enkrat la ligo in trikrat zapored ligo prvakov.