Opero Gianni Schicchi je Allen že leta 2008 postavil na oder losangeleške opere, v glavni vlogi pa je tedaj bil Thomas Allen. Uprizoritev je sicer velik uspeh doživela v letu 2015, ko so jo v Los Angelesu ponovno uvrstili na repertoar z legendarnim španskim tenoristom Placidom Domingom na čelu.

Kot piše na spletni strani La Scale, bodo julija prihodnje leto pripravili dvojni operni večer, na sporedu katerega bo poleg Allenove režije Giannija Schicchija tudi hišna produkcija opere Antonia Salierija Prima la musica poi le parole (Najprej glasba, potem besede). Dirigent obeh postavitev bo Adam Fischer.

Sezono 2018/2019 bodo v milanski Scali sicer uvedli decembra z Verdijevo opero Attila pod taktirko Riccarda Chaillyja. »Polovico programa sezone bomo posvetili italijanskemu repertoarju, ker je opera rojena tukaj,« je po pisanju francoske tiskovne agencije AFP povedal direktor slovite opere Alexander Pereira.

Na vprašanje, kako gleda na sodelovanje z Allenom v obdobju, ko režiserja ponovno obsojajo posilstva posvojenke Dylan Farrow, pa je Pereira povedal, da tega ne želijo izpostavljati. Poudaril je, da si še vedno veliko ljudi v Hollywoodu želi sodelovati z Allenom, ki je posnel več kot 50 filmov, prejel štiri oskarje in še številne druge nagrade v Evropi.