Ponoči se bo delno zjasnilo. V soboto dopoldne bo pretežno jasno, zjutraj bo ponekod kratkotrajna megla ali nizka oblačnost. Popoldne bo večinoma sončno s spremenljivo oblačnostjo, nastajale bodo nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 15, ob morju do 17, najvišje dnevne od 25 do 30 stopinj Celzija.

Tudi v nedeljo, ponedeljek in torek bo dokaj sončno s popoldanskimi nevihtami.

Vreme je tudi to noč povzročalo težave na Gorenjskem

Uprava RS za zaščito in reševanje poroča, da je v četrtek zvečer nekaj po 23. uri hudournik ogrožal stanovanjske hiše v Kamni Gorici. Tamkajšnji prostovoljni gasilci so odkrili jaške, očistili dele cest in napravili kanale. Na kraju je bil tudi poveljnik štaba Civilne zaščite Radovljica. Sanacijo pa bo izvajalo komunalno podjetje.

Na Trati v Lescah je strela poškodovala dimnik in del ostrešja stanovanjske hiše. Leški prostovoljni gasilci so objekt pregledali s termo kamero, odstranili nevarnost in del strehe prekrili s ponjavo. Na kraju je bil tudi dežurni električar.

Okoli polnoči je na več lokacijah v Kranju meteorna voda zalila kleti objektov različnih namembnosti, pa tudi pisarne avtobusne postaje in jašek dvigala. Kranjski poklicni gasilci in prostovoljni gasilci iz Stražišča, Besnice, Primskovega in Bitnja so vodo izčrpali.