Zvezdnik Clevelanda LeBron James je bil tragična osebnost prve finalne tekme v Oaklandu, saj je dosegel kar 51 točk, a tudi to ni bilo dovolj za zmago. Eden glavnih krivcev, da odlična predstava Jamesa ni bila nagrajena z zmago, je J. R. Smith, ki je v iztekajočih sekundah srečanja spregledal, da njegova ekipa ni v vodstvu, in pozabil izpeljati akcijo za zmago.

»To res ni bilo pošteno. Očitno je, da so nas okradli in to po takšni predstavi, ki jo je prikazal LeBron,« je bil besen trener Clevelanda Tyronn Lue. »Mislim, da so nam odvzeli nekaj iger. A smo pokazali izjemno borbenost, delček tega so lahko okusili že nocoj,« se prvi zvezdnik konjenikov James ne bo tako zlahka predal in napoveduje revanšo.

V rednem delu se je tekma končala z neodločenim izidom 107:107, v petminutnem podaljšku pa so bili bojevniki absolutni gospodarji domačega parketa. Podaljšek so odprli z delnim izidom 9:0 in zapečatili usodo gostov iz osrednjega dela ZDA.

V domači ekipi je bilo kar nekaj razpoloženih igralcev. Stephen Curry je dosegel 29, Kevin Durant 26, Klay Thompson 24 točk, izjemno predstavo pa je prikazal Draymond Green, ki je tekmo končal s 13 točkami, 11 skoki, devetimi podajami, petimi ukradenimi žogami in tremi blokadami.

V gostujoči zasedbi se je poleg Jamesa, ki je 51 točkam dodal še po osem skokov in podaj, izkazal tudi Kevin Love z 21 točkami in 13 skoki.

ssw