Društveni program Pot k okrevanju je v več kot 30 letih delovanja razvil široko mrežo posebej usposobljenih prostovoljcev z izkušnjo raka, ki so na voljo za pogovor z bolnikom, kot tudi mrežo strokovnjakov, ki odgovarjajo na vprašanja bolnikov in njihovih svojcev bodisi po telefonu bodisi po e-pošti. Za bolnike, ki se srečujejo z boleznijo rak in potrebujejo pomoč v času okrevanja oziroma doživljajo stiske, so v 20 krajih po Sloveniji na voljo skupine za samopomoč. Na spletni strani so kontaktni podatki skupin.

V rubrikah lahko uporabnik takoj poišče pomoč bodisi s pogovorom s prostovoljci z izkušnjo raka ali s strokovnjaki ali pa poišče skupino za samopomoč, ki je najbližje njegovemu domu. Na voljo so tudi vodene avdiovaje sprostitve in nazornega predstavljanja. Sledijo novice iz življenja društva, s področij medicine, zdravstvene politike, uveljavljanja pravic bolnikov in druge zanimivosti. Pomembno poslanstvo društva je tudi rubrika Ozaveščanje o raku, saj v društvu z akcijami ozaveščanja povečujejo zavedanje o tej bolezni, opozarjajo na dejavnike tveganja in promovirajo zdrav način življenja.

V veliko pomoč bolnikom je rubrika Živeti z rakom – moja zgodba, v kateri so zajeta pričevanja bolnikov, ki so premagali bolezen.

Društvo onkoloških bolnikov Slovenije lahko tudi obiščete na sedežu društva na Poljanski 14 v Ljubljani, pokličete po telefonu 01 430 32 63 ali 041 835 460 ali jim pišete na e-naslov dobslo@siol.net.